Speedtouch 516v6 (bryggat läge)

Speedtouch 516v6 (bryggat läge)

HÃ¥rdvaran (”chippet”) i Speedtouch 516v6 klarar upp till 25Mbit per sekundmen för att uppnå denna hastighet krävs nästan att man är bosatt i telestationen eller bor ett stenkast från densamma. Ifall du ska använda modemet med tex Universal Telecom och har haft en annan ADSL operatör tidigare så måste du eventeullt "brygga" modemet. Här följer en kort guide för hur det oftast funkar.
I datorn Start
Kontrollpanel
Nätverksanslutningar

Högerklicka på anslutning till lokalt nätverk och välj egenskaper
Dubbelklicka på länken Internet Protokoll TCP/IP
Välj Ta emot IP adress automatiskt: Om DHCP inte är aktiverat i modemet måste man ställa en fast IP i datorn för att kunna logga in i modemet.
IP adress: 192.168.0.100
Nätmask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.254
Öppna din webbläsare
Ange adress 192.168.0.254 (enter) Här skall ni inte behöva ange något användarnamn och lösenord. Om så testa (admin/admin) eller (Administrator/tomt på lösen)
Klicka på speedtouchmenyn till vänster som är blå.
i väl en uppgiftmenyn (pick a task) väljer ni inställningar (setup) och en guide startar I guiden gör följande
Next
Bryggat läge (bridge) + Nästa
Bocka ur DHCP + nästa
Nästa
Nästa (slutför/starta) Har ni en Fast ip adress som ni har från tex Univesal Telecom så går ni tillbaka till Internet Protokoll i datorn och ändrar IP adressen till den ni har fått hemskickad. Om ni tappat bort den så har Universal Telecom den i sina system och ni kan ringa dem. Har ni en router efter ert modem så skall den fast ip adressen ställas in i den och ni sätter datorn som DHCP (ta emot en ip adress automatiskt)admin