4g-modem i sme-router från Draytek

4g-modem i sme-router från Draytek

Vigor 2925-serien är draytekvigorrouter_img1
Två nya varianter av Drayteks router Vigor 2925 innehåller nu inbyggd 4g-modem. Ett alternativ för att få Smidigare mobil uppkoppling mot nätet för lokalkontor och tillfälliga arbetsplatser .


De nya versionerna av Vigor 2925 har fått tilläggen L respektive Ln i modellnamnet. Skillnaden mellan dem är att Ln förutom fast ethernet erbjuder wifi på lan-sidan av routern. Gemensamt är det inbyggda modemet för 4g som kan användas antingen som primär internetuppkoppling eller som backup om den fast förbindelsen skulle gå ner. Precis som med tidigare varianter av Vigor 2925, vilka för övrigt finns kvar på marknaden, kan man också ansluta externa 4g-modem via usb om man vill ha ytterligare en anslutningsväg i reserv. Flera anslutningar kan också användas för lastbalansering.

tänkt för mindre och medelstora företag eller lokalkontor och tillfälliga arbetsplatser som exempelvis byggkontor. Routrarna i serien klarar av att hantera upp till 50 vpn-förbindelser och har automatiskt quality of service för sip-trafik oavsett om man använder en fast eller mobil anslutning.

De nya L-modellerna levereras med två stycken externa 4g-antenner och de har ett rekommenderat pris på 3 795 kronor plus moms för Vigor 2925L och 3 995 kronor för Vigor 2925Ln.


Kim