5 bra antivirusprogram

5 bra antivirusprogram

Att ha bra program på sin dator är viktigt för att kunna använda sin dator på rätt sätt. Det är däremot nästan ännu viktigare att ha ett bra programskydd mot virus på sin dator för att slippa att få senare problem med sin dator. Det är därför viktigt att installera ett antivirusprogram, för att vikten av antivirusprogram är den att man enklare slipper få virus, trojaner och spionprogram som helt enkelt stoppas av programmet innan intrånget sker på sin dator. Programmen som beskrivs nedan är några av marknadens mer använda antivirusprogram.

Kaspersky

Kaspersky Internet Security är ett lätthanterligt antivirusprogram som är enkelt upplagt så att vem som helst ska kunna använda det. Med Kaspersky kan man känna sig trygg när man surfar, då programmet hittar virus och annat som inte ska vara på datorn och tar bort det. Dessutom finns ett bra föräldraskydd som gör att barn inte kan komma åt vissa delar av programmen. Finns på många olika språk, bl.a. svenska.

F-secure


F-secure Internet Security är ett av de antivirusprogram som funnits på marknaden sedan år 1988, vilket gör det till en av de äldsta och därmed mest erfarna antivirusprogramstillverkarna. Programmet är uppdelat i två delar där den ena är för datorn och den andra för själva surfandet. F-secure är ett av marknadens bästa antivirusprogram då det delvis tar bort virus, trojaner etc. väldigt bra och intensivt men också att det har en funktion mot modemkapning, vilket få andra antivirusprogram har. Programmet tar dessutom inte upp onödig plats på datorn.

Norton


Symantec Norton Internet Security har tillverkat antivirusprogram sedan år 1990 och utkommer årligen med en ny version. Norton kan för många vid en första anblick verka besvärligt för sin egen design, men när man väl använt programmet ett tag lär man sig allt om det. Precis som många antivirusprogram på marknaden håller Norton hög klass för att ta bort och rensa bort saker på datorn som inte ska vara där (som trojaner). Dessutom finns flera funktioner som exempelvis att man kan lagra sina lösenord säkert.

Norman

Norman Security Suite har en del funktioner som man kan använda, förutom själva antivirusdelen. Bland annat finns det en hel del funktioner för där man bl.a. kan genomsöka datorn snabbt och dessutom får man ett stort extra utrymme online som man kan lagra saker som är extra känsliga.


Kim