Microsofts nya surfplatta presenterades i morse

Microsofts nya surfplatta presenterades i morse

Tidigt i morse visade Microsoft upp sin egentillverkade surfplatta som dom döpt till Surface

Microsoft visade i dag upp sin nya surfplatta som kommer att tillverkas av Microsoft själva. Det är första gången i historien som Microsoft väljer att tillverka en dator på egen hand. Surface ska inte förväxlas med Microsofts bordsdator som tidigare hade samma namn, men som nu döpts om till Microsoft Pixelsense.

Microsoft Surface kommer tillverkas i två modeller, en enkel modell som kör Windows RT och en modell som har Intel-processor och kör Windows 8 Pro. Surface med Windows RT kommer antagligen att fokusera mer mot konsumentmarknaden medan Surface med Windows 8 Pro vänder sig till de mer avancerade användarna.


Microsoft har ännu inte bekräftat vilken upplösning bildskärmarna kommer att erbjuda. Båda surfplattornas bildskärmar är dock i 16:9-formatet. En  intressant detalj med Microsoft Surface är fodralen. Fodralen är tre millimeter i tjocklek och på insidan av fodralen hittar man dessutom ett tangentbord, en finess som klår Apples fodral för Ipad.

Microsoft har inte meddelat pris men troligtvis kommer man att ligga i konkurrerande priser som övriga surfplattor på marknaden. Den avancerande modellen kommer att släppas 3 månader efter den enklare modellen meddelar Microsoft.


Kim